پرتیلاکلر
۲۰ تیر ۱۴۰۱
بدون دیدگاه
کلریپریفوس
۲۰ تیر ۱۴۰۱
بدون دیدگاه
پیری پروکسی فن
۲۰ تیر ۱۴۰۱
بدون دیدگاه
4kg کلرپیریفوس
۸ تیر ۱۴۰۱
بدون دیدگاه
فن پرو پاترین
۸ تیر ۱۴۰۱
بدون دیدگاه
1L روغن امولسیون شونده
۸ تیر ۱۴۰۱
بدون دیدگاه
عامل بیماری: بیماری آنتراکنوز به گروهی از بیماریها گفته میشود که در برگ، میوه و سرشاخه، لکههای زخم مانند و بافت مرده تشکیل میشود و عامل آن قارچهای آسروولدار هستند.
بیماری آنتروکنوز مرکبات
علائم بیماری آنتراکنوز:
این بیماری به گلها، برگهای جوان، سرشاخهها و میوهها حمله میکند.
آلودگی شدید سرشاخهها منجر به خشک شدن آنها میشود که به همین دلیل بیماری خشکیدگی سرشاخه(wither up) نیز گفته میشود.
روی برگ لکههای بافت مرده با حاشیه واضح به وجود میآید.میوههای جوانی که مورد حمله بیماری قرار داشتند، میریزند.
پدیدار شدن لکههای زخم مانند چوب پنبهای بر روی میوههایی که دیرتر به بیماری مبتلا شدند.
راههای پیشگیری و کنترل بیماری آنتراکنوز مرکبات:
تقویت درختان مرکبات و جلوگیری ازضعف آنها بوسیله شخم زدن زمین باغ در پاییز، دادن کودهای شیمیایی حاوی نیتروژن، پتاسیم و کودهای دامی به میزان کافی به خاک
آبیاری کافی و به موقع باغ
فاظت گیاه در برابر صدمات مکانیکی
نگه نداشتن زیاد میوه در انبار در دمای زیر ١۰ درجه سانتیگراد نیز از بروز بیماری در شرایط انبار داری جلوگیری می کند.
سمپاشی درختان مرکبات در پاییز یا اواخر زمستان
استفاده از قارچکش پس از هرس کردن در کنترل بیماری تا اندازهای موثر است.
بیماری پوسیدگی قهوهای
عامل بیماری
بیماری پوسیدگی قهوهای میوه مرکبات، یکی از مهمترین بیماریهای قارچی مرکبات است. گونه های قارچ فیتوفتورا (Phytophthora) در نواحی تولید مرکبات، علاوه بر مرگ ریشه، طوقه و گیاهچهها، موجب پوسیدگی میوه میشوند.
علائم بیماری پوسیدگی قهوهای
بیماری گیاهی پوسیدگی قهوه ای با انتقال اسپور قارچ از سطح خاک و حرکت مستقیم اسپور به سمت میوه آغاز میشود و به تدریج یک طرف میوه به رنگ کرم تا قهوه ای درمیآید. عفونت گسترش یافته و پوست آلوده، چرمی و سفت میشود. میوههای مبتلا، عموماً میریزند و از قسمت پوسیده میوه بوی تندی متصاعد میشود که از مشخصههای این بیماری است. تحت شرایط مرطوب اسپورهای قارچ به صورت گرد سفید رنگ در سطح پوست توسعه پیدا کرده و در تماس با میوههای مجاور انتشار مییابد. میوههای ریخته شده پای درخت مورد حمله میکروارگانیسم های دیگر قرار گرفته و پوست از حالت چرمی به پوسیدگی نرم و آبدار تغییر میکند. شدیدترین خسارت پوسیدگی در میوههایی است که قبل از برداشت علائم بیماری را نشان نمیدهند وسپس در انتقال به انبارعلائم پوسیدگی ظاهر شده و به میوههای دیگر انتقال پیدا میکند.
راههای پیشگیری و کنترل بیماری پوسیدگی قهوهای
قطع شاخههایی که در تماس با زمین هستند.
جمع آوری میوه های پوسیده و آلوده و مدفون نمودن آن ها در عمق ۵۰ سانتی متری خاک.
کاهش مصرف ازت که قدرت رشد درخت را تا حدودی کاهش میدهد.
کاشت نهال در ارتفاع ۲۰ سانتی متری از سطح خاک، ایجاد زهکشی مناسب و استفاده از آبیاری قطرهای در کنترل این بیماری موثر است.
استفاده از قارچ کشهای مناسب در ارتفاع ۱/۵-۱ متری از سطح خاک و قبل از شروع بارندگی توصیه میشود.
بیماری لکه قهوه ای آلترناریایی مرکبات
عامل بیماری
بیماری لکه قهوهای آلترناریای مرکبات یکی از بیماری های قارچی محصولات کشاورزی محسوب می شود. قارچ عامل بیماری Alternaria alternate میباشد. لکه قهوه ای آلترناریای مرکبات یا پوسیدگی آلترناریایی مرکبات بیشتر به سرشاخه های ترد و جوان حمله کرده و برگ های مسن دربرابر این بیماری مقاوم هستند.
علائم بیماری لکه قهوه ای آلترناریایی مرکبات
بیماری به صورت لکههای قهوهای بافت مرده (نکروتیک) روی برگ، میوه و سرشاخههای جوان برخی از ارقام مرکبات دیده میشود. این لکهها معمولاً در اواسط بهار روی برگها ظاهر شده، به سمت رگبرگ پیشروی میکنند. این لکهها، حاشیه ای زرد رنگ دارند که در اثر سم عامل بیماریزا بوجود آمده و به سرعت بافت گیاه را از بین میبرد. بیماری غالباً سبب ریزش زود هنگام میوههای جوان شده و یا در سطح پوست آنها برجستگیهای کوچکی به رنگ قهوه ای یا قهوه ای تیره ایجاد می کند. سطح لکه های روی پوست میوه به سهولت جدا شده و می ریزد و در نتیجه حالت آبله ای به پوست میوه داده و چنین میوه هایی ارزش بازار پسندی خود را از دست می دهند.
راههای پیشگیری و کنترل بیماری لکه قهوهای آلترناریایی
کاشت ارقام مقاوم و پایدار
هرس به موقع و حذف بقایای آلوده گیاهی
دوری از آبیاری زیاد و کوددهی کودهای ازته
درختان آلوده را با سموم مناسب محلول پاشی کنند.
بیماری اسکپ مرکبات
عامل بیماری
اسکب مرکبات بر اثر قارچ fawcettii elsinoe ایجاد می شود. کنیدیهای این ویروس بی رنگ، تک سلولی و بیضویاند. علاوه بر کنیدیهای بیرنگ، کنیدیهای رنگی و سوزنی شکل نیز روی لکهها تولید میکند که این کنیدیها جوانه زده و کنیدیهای بیرنگ تولید میکنند. اندازهی آسکوسپور 12-10 × 6-5 میکرومتر میباشد و کلنیهای برجسته با رشد کند به رنگ بژ یا قهوهای در محیط کشت تولید میکنند.
علائم بیماری اسکپ مرکبات
بیماری اسکب مرکبات(Citrus Scab) روی برگها، شاخه ها و میوه ها اتفاق می افتد و باعث ریزش برگ و میوه های نارس میشود. نشانه های آن ابتدا به صورت جوشهای کمی برجسته که شامل قارچ و بافت میزبان است، ظاهر میشود و به رنگ صورتی تا قهوهای در میآید. پس از آن، درحالیکه جوشها توسعه پیدا میکنند زگیلی میشوند و شکاف برمیدارند و رنگ آنها قهوهای متمایل به زرد و سرانجام خاکستری تیره میشود. سن بافت میزبان در زمان آلودگی، گونه و رقم، روی اندازه لکهها و میزان برآمدگی تأثیر میگذارد. به طوریکه لکههایی که روی بافتهای مسنتر به وجود میآیند، مسطح و آنهایی که روی بافت های جوان تشکیل میشوند، برجستگی بیشتری دارند. همچنین در یک سطح برگ آلوده، برجستگی هایی به جای زگیل تشکیل میشود و گسترش مییابد و در همان قسمتها در طرف دیگر برگ، فرورفتگیهایی به وجود میآید.
راههای کنترل و پیشگیری بیماری اسکپ مرکبات
احداث خزانه برای تولید پایه و پیوندک در فاصلهی دور از باغهای تجاری که ممکن است آلودگی حضور داشته باشد.
نیاز به قارچکشهای مخصوص و خودداری از آبیاری بارانی.
هرس منظم درختان، این امر باعث حذف اسپورها شده و از پراکنش آنها جلوگیری میکند.
کنترل شیمیایی با قارچکشها که باید در شروع آلودگی در خزانه انجام شود.
بیماری استابورن(ریز برگی مرکبات)
عامل بیماری
بیماری استابورن یا ریزبرگی مرکبات (stubborn citrus) که در برخی منابع به این بیماری لجوج یا لجباز نیز گفته میشود توسط یک اسپیرو پلاسمای مارپیچی به نام Spiroplasma citri ایجاد میشود. عامل این بیماری اسپیروپلاسما است. این پاتوژنها پروکاریوتهایی هستند که سلول آنها فاقد دیواره سلولی است، اسپیروپلاسماها قابل کشت بر روی محیطهای آزمایشگاهیاند و با مایه زنی به زنجرکها منتقل میگردند.
علایم بیماری استابورن
علائم در درختان مرکبات به گونه است که تولید محصول را به شدت کاهش می دهد به طوری که درختان تعداد اندکی میوه نسبت به سالهای گذشته تولید میکنند همچنین اندازه میوه ها نیز حالت طبیعی همیشگی را ندارد و کیفیت میوه نیز کاهش پیدا کرده و این موجب می شود محصول قابلیت انتقال به بازار را نداشته باشد. البته علائم صرفا در میوه قابل مشاهده نیست بلکه برگها نیز درگیر این بیماری میشوند در کل باید اشاره کرد درختان آلوده رشد مطلوب و طبیعی نخواهند داشت و این موجب می شود شاخه و سرشاخهها کوچکتر از اندازه طبیعی باشند. این را می توان با درختان سالم مقایسه نمود معمولا در درختان آلوده به بیماری ریزبرگی مرکبات شاخه ها متراکم بوده و بطور غیر عادی به سمت بالا گرایش مییابند در چنین حالتی برگها نیز حالت کوچک و فنجانی شکل شده و بسیار ضخیمتر از حالت عادی میشوند. البته برگهای جوانتر رنگ پریده و ریزتر میشوند.
یکی از بارزترین علائم ها در بیماری استابورن ظاهر شدن گل یا شکوفه در تمام فصول سال یعنی حتی در زمستان می باشد،این پدیده شکوفه دهی خارج از فصل می باشد هر چند شکوفه ها تولید میوه ندارند یا اگر تبدیل به میوه شوند بسیار کم می باشد و کیفیت لازم را نیز ندارد،و جالب است بدانید میوه ها در کل نامتقارن بوده و به طور کل حالت طبیعی یک میوه را ندارد. درختان آلوده به بیماری استابورن یا ریز برگی مرکبات موجب می شود درختان در فصل زمستان دچار ریزش برگ شوند.
راههای کنترل و پیشگیری بیماری استابورن
استفاده از پیوندکهای عاری از بیماری برای تکثیر نهال.
مبارزه با زنجرکهای ناقل و علفهای هرز.
ریشهکنی درختان آلوده در باغهای جوان.
تهران خیابان شهید بهشتی- خیابان قائم مقام فراهانی،کوچه ششم، پلاک 6-طبقه 3
021-8795
021-88715459
مازندران بابل جاده گنج افروز بابلکنار ناحیه صنعتی درونکلا شرقی
011-32535101-3
011-32535104
info@shimigostaransm.ir