پرتیلاکلر
11 جولای 2022
بدون دیدگاه
کلریپریفوس
11 جولای 2022
بدون دیدگاه
پیری پروکسی فن
11 جولای 2022
بدون دیدگاه
4kg کلرپیریفوس
29 ژوئن 2022
بدون دیدگاه
فن پرو پاترین
29 ژوئن 2022
بدون دیدگاه
1L روغن امولسیون شونده
29 ژوئن 2022
بدون دیدگاه
بیماری بلایت برگی خیار(لکه برگی)
عامل بیماری
بیماری گیاهی بلایت برگی با نامهای دیگری از جمله لکه موجی یا لکه برگی آلترناریایی نیز خوانده میشود. بیماری لکه برگی توسط جدایه قارچی گوناگونی روی گیاه شکل میگیرد که معروفترین آنها گونهی alternaria tenuissima میباشد. این بیماری جزء بیماریهای مخرب خیار میباشد که از پراکنش وسیعی در مناطف تحت کشت خیار در جهان برخوردار است و به محصولاتی همچون طالبی، هندوانه، کدو و خیار آسیب میرساند.
علائم بیماری بلایت برگی خیار علائم بیماری گیاهی بلایت برگی خیار، در ابتدا روی برگهای قدیمی بوته دیده میشود. علائم اولیه بیماری روی برگها به شکل نقاط کوچک پراکنده، قهوهای یا زرد رنگ، همراه با هاله ای مایل به زرد میباشد. با گسترش بیماری روی برگها، لکهها گسترش یافته و باعث ایجاد لکههای نامنظم، بافت سوخته و قهوهای رنگ میشود. در نهایت برگهای آلوده پیچیده شده و از بین میروند. علائم بیماری روی میوه به شکل نقاط آفتاب سوخته قابل مشاهده است. در بعضی مواقع بافت پودری تیرهای روی قسمتهای آلوده رشد میکند.
راههای پیشگیری و کنترل بیماری بلایت برگی خیار
استفاده از بذرهای مقاوم
تناوب زراعی دوساله با گیاهان غیرمیزبان
شخم عمیق خاک بعد از برداشت
کوددهی مناسب بوتهها از زمان رشد گیاهچه
استفاده از قارچکشهایی بر پایه مس مانند بردوفیکس و مانکوزب
بیماری ویروس موزائیک خیار
عامل بیماری
بیماری ویروسی موزاییک خیار که به آن بیماری برگ تاولی و یا مخملک نیز گفته می شود در سرتاسر جهان و در هر دو آب و هوای معتدل و گرمسیری اتفاق میافتد. انتقال و گسترش موزاییک خیار از طریق مایه زنی مکانیکی، بذر، سوسک و حشرات ناقل صورت میگیرد. مهم ترین ناقل ویروس موزائیک خیار انواع شتهها میباشند. ویروس موزاییک خیار برخلاف موزاییکهای دیگر نمیتواند به بذرها منتقل شود و در خاک یا بقایای گیاهان زنده نمیماند.
علائم بیماری ویروس موزائیک خیار
علایم این بیماری در روی میزبان های مختلف ممکن است به صورت موزاییک، زخم موضعی ( لکه),کوتولگی ، چین خوردگی برگ ، برجستگی هایی به صورت چینه دانی، نقش حلقوی، تغییر رنگ برگ بافتها، لکه های کلروتیک و غیره ظاهر شوند. بوتههای خیار و سایر کدوییان غالبا هفته های اول در مزارع آلوده می شوند برگهای جوان کوچک چین خورده، به سمت بالا انحناء پیدا میکنند و علایم موزاییک نشان میدهند. فاصله بین گرهها کم و ساقه کوتاه شده، معمولا رشد آن از ۳۰ سانتیمتر تجاوز نمیکند. اندازه برگهای آلوده به اندازه نصف برگ های سالم میرسد. گیاه بیمار، گل و میوه کم تری تولید کرده، در عوض بوته ها ظاهری پرپشت و کپه ای پیدا می کنند. در حاشیه برگ های مسن ابتدا لکه های کلروتیک و سپس نکروتیک ظاهر می شود. بعدا این لکه ها تمام سطح پهنک را فرا گرفته، برگها خشک میشوند. برگ های مرده به دمبرگ آویزان شده یا میریزند. در این صورت شاخه های مسن لخت به نظر می رسند. در سطح میوه های آلوده تاول های سفید یا سبز تیره ظاهر می شود. این تاول ها غالبا خشن و زگیل مانند، میوه را بد قواره میکنند. این گونه خیارها غالبا تلخ بوده، اگر جهت تهیه خیار شور استفاده شوند نرم و آبکی می شوند.
راههای پیشگیری و کنترل ویروس موزائیک خیار
استفاده از بذر و نشاء عاری از ویروس
استفاده از بذرهای مقاوم
مبارزه شیمیایی با شتههای عامل انتقال ویروس
بیماری کپک خاکستری
عامل بیماری
بیماری کپک خاکستری یک بیماری شایع خیار به خصوص در کشت گلخانهای است. عامل ایجادکننده بیماری کپک خاکستری قارچی به نام Botrytis می باشد. این قارچ از محلهای برش میوه و برگ و همچنین از طریق گلبرگها میتواند وارد گیاه شود. زمستانگذرانی عامل بیماری در داخل خاک روی بقایای گیاهی و یا روی بذور صورت میگیرد. جابجایی خاک یا بقایای گیاهی باعث انتقال عامل بیماری در بین مزارع میگردد.
علائم بیماری کپک خاکستری
قارچ عامل بیماری روی خیار به گل, میوه, ساقه و برگ حمله میکند. علایم آن روی برگ, به صورت لکههای دایرهای شکل کوچک تا خیلی بزرگ دیده میشوند. آلودگی ساقه, سبب خشک شدن قسمت هوایی بوته میشود. در صورت شدت آلودگی و ادامهء آن روی میوه, اندامهای سخت و سیاهرنگی به نام sclerotium (فرمهای مقاوم قارچ در خاک هستند), تشکیل میشوند. این بیماری باعث خشک شدن جوانههای گلدهنده بوتههای خیار نیز میشود. در بعضی مواقع روی زخمهای قدیمی، بافتهای گرد و تیره رنگ در اندازه کوچک ایجاد شده که عامل زمستانگذرانی این قارچ است.
راههای پیشگیری و کنترل بیماری کپک خاکستری
از تراکم بالای کشت در مزرعه جلوگیری شود
کاهش تراکم و سنگینی خاک
اجتناب از کشت در زیر سایه بان
کوددهی مناسب بوتهها
استفاده از ارقام زمستانه کمگل
مبارزه شیمیایی با استفاده از قارچکشهای لوناسنسیشن و سیگنوم به تناوب و با فاصلهی هفت روز
بیماری سفیدک سطحی یا کپک پودری خیار
عامل بیماری
سفیدک سطحی نوعی بیماری قارچی است که معمولا در گیاهان اقلیمهای گرم و خشک مشاهده میشود. چندین گونهی مختلف از قارچها میتوانند سبب بروز سفیدک سطحی شوند.
علایم بیماری سفیدک سطحی خیار کاملا سطحی است و عامل بیماری در سطح قسمت های آلوده گیاه مستقر میشود ( بجز مکینه ها که در سلول های اپیدرمی نفوذ میکند اولین علائم بیماری به صورت لکه های کوچک سفید آردآلود روی برگ و ساقه میباشد که بتدریج سطح آنها را گرد سفید رنگی فرا میگیرد. آلودگی از برگهای پایین آغاز و به سمت بالا پیشرفت میکند. این علائم موقعی ظاهر میشوند که اولین گلهای خیار باز شده و بوته هنوز ساقه خزنده خود را ایجاد نکردهاند. با توسعه بیماری پوشش قارچی هر دو سطح برگ را فرا میگیرد. بافت نرم و نخ مانند سفید رنگ روی برگ پخش میشود. برگهای مبتلا سفید، خشک و شکننده شده و لکه ها به زودی قهوه ای رنگ میگردند. پودر سفید رنگ بر روی ساقه و دمبرگ هم دیده میشود. در بوته های مبتلا ، میوه ها زودتر از موعد مقرر رسیده ، شبکه پوست آنها خوب تشکیل نشده ، بافت آنها نرم میگردد. علاوه بر این، گوشت میوه ، بی مزه و ماده خشک آنها به طور قابل ملاحظه ای کم میگردد.
علائم بیماری سفیدک سطحی سفیدک سطحی به ندرت گیاه را میکشد اما میتواند مانند یک انگل مواد مغذی ضروری و موردنیاز گیاه را ببلعد در نتیجه برگها ضعیف، زرد و پژمرده میشوند. اگر سفیدک سطحی مقدار قابل توجهی از برگ را بپوشاند عمل فتوسنتز دچار اختلال میشود و برگهای مبتلا به بیماری زودتر از موعد خواهند افتاد. سفیدک سطحی میتواند برای گیاهان خوراکی مانند درختان میوه یا سبزیجات مشکلی به مراتب بزرگتر باشد. زیرا کاهش عمل فتوسنتز یا اختلال در آن میتواند میزان گلوکز تولیدی توسط گیاه را کاهش دهد و در نهایت بر طعم محصول تأثیر میگذارد.
راههای پیشگیری و کنترل بیماری سفیدک پودری
کاشت ارقام مقاوم به بیماری
از بین بردن بخشهای آلودهی گیاه
استفاده از ارقام متحمل و مقاوم به بیماری سفیدک سطحی خیار
کاشت بوته ها با فاصله مناسب (جلوگیری از تراکم بالا ) و هرس
استفاده از قارچکشهای حاوی مس, بیکربنات سدیم و سولفور
تهران خیابان شهید بهشتی- خیابان قائم مقام فراهانی،کوچه ششم، پلاک 6-طبقه 3
021-8795
021-88715459
مازندران بابل جاده گنج افروز بابلکنار ناحیه صنعتی درونکلا شرقی
011-32535101-3
011-32535104
info@shimigostaransm.ir